Den røde kløe …

Kender i det, at man har sovet lidt urolig og har kigget på vækkeuret adskillige gange i løbet af natten, og da det endelig ringer og man tager dynen af, så er man fuld af røde mærker der klør og mest af alt ligner bid fra lopper?
Hvis det er tilfældet så er du ikke alene, og der er nok nærmere tale om besøg af væggelus.

Hvad er væggelus?

Væggelus er nogle irriterende små insekter, som lever af at suge blod fra mennesker og dyr. De er irriterende fordi de bider og kan være enormt svære at komme af med igen, og der kan godt gå et stykke tid inden man rent faktisk finder ud af hvad det er der fortærer en om natten under den varme dyne.

De er nemlig ikke sådan lige at få øje på, for de gemmer sig i sprækker og revner og samlinger i sengen, og kommer kun frem når det er “spisetid”.

Mange tror fejlagtigt at der er tale om lopper, men væggelus symptomer er ofte:

  • spor af blod på sentetøjet
  • små brune pletter som ligner rustpletter
  • små skaller der ligner et ham fra et dyr

Væggelus er ikke ret store og kan være rigtig svære at få øje på, men ligger du inde med en lygte eller pære med ultraviolet lys eller et forstørrelsesglas, så prøv og hiv madrassen ud af sengen og gå på opdagelse.

Hvad kan man gøre?

Der er stort set ikke så meget man kan gøre selv i første omgang, man er nemlig nød til at have fat i et skadedyrsfirma som komme og sætte en bekæmpelse i gang, og de de kan også råde og vejlede dig til hvad du selv skal gøre, men lad for guds skyld være med at tage ting fra huset med hen til andre – væggelus spreder sig med lynets hast hvis de får muligheden for, så få stoppet skaden mens du kan.

Hvis du ikke helt ved hvordan bid fra væggelus ser ud, så kan de se sådan her ud

Bid fra væggelus minder meget om loppebid